من یک دلداده

چند نکته مهم

پنجشنبه, ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۵:۱۸ ب.ظ

کیک حلوا نوعی شیرینی مجلسی تشکیل شده از دو لایه است. لایه‌ی زیرین این شیرینی از نوعی کیک پایه مانند کیک اسفنجی، کیک تخم مرغی، کیک شکلاتیو ... تشکیل شده که با نوعی حلوا پوشانده می‌شود. استفاده از مواد با ارزش غذایی بالا و ادویه‌های گرم در این نوع کیک، آن را به گزینه‌ای مناسب برای افطار تبدیل کرده که روزه داران می‌توانند به عنوان یک دسر مقوی مورد استفاده قرار دهند. در این مطلب به آموزش تهیه کیک حلوا، تهیه شربت برای کیک حلوا و نیز تهیه حلوا خواهیم پرداخت.


طرز تهیه کیک حلوا

مواد لازم برای تهیه کیک
آرد 150 گرم
تخم مرغ 3 عدد
ماست شیرین 150 گرم
شکر 100 گرم
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
روغن مایع 100 گرم

دستور تهیه
  1. ابتدا فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و کف قالبی مستطیلی به ابعاد ۲۰*۳۰ سانتیمتر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  2. آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و چند بار الک کنید.
  3. تخم مرغ‌ها را شکسته و در ظرفی بریزید، سپس شکر و وانیل را به آن اضافه کرده و چند دقیقه با همزن برقی بزنید تا رنگ آن روشن شود.
  4. روغن مایع و ماست را به تخم مرغ اضافه کرده و در حدی به هم بزنید که مواد با هم مخلوط شوند، سپس همزن را خاموش کنید.
  5. مخلوط آرد و بکینگ پودر را کم کم به مخلوط تخم مرغی اضافه کرده و با ویسک از یک جهت هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند.
  6. مایه‌ی کیک را در قالب پوشانده شده با کاغذ روغنی ریخته و آن را به صورت یکنواخت در قالب پهن کنید، سپس قالب را در فر قرار دهید.
  7. حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا کیک بپزد و در این فاصله مشغول درست کردن شربت برای کیک حلوا شوید.

مواد لازم برای تهیه شربت کیک حلوا
شکر 1/2 پیمانه
آب 1/4 پیمانه
گلاب 2 قاشق غذاخوری


 شربت برای کیک حلوا

دستور تهیه

  1. آب، شکر و گلاب را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شده و شربت به جوش آید.
  2. پس از اینکه شربت ۲-۳ جوش زد، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود.
  3. پس از ۳۰ دقیقه از قرار دادن کیک در فر، با یک سیخ چوبی پخته شدن آن را تست کنید و در صورتی که کیک کاملا مغزپخت شده بود، آن را از فر خارج کنید.
  4. اجازه دهید کیک در قالب کمی خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کرده، کاغذ روغنی را از آن جدا کنید و روی توری سیمی قرار دهید تا کاملا خنک شود.
  5. کف قالب مورد نظر را با چند قاشق غذاخوری پودر نارگیل بپوشانید، سپس کیک را روی آن برگردانید به گونه‌ای که سطح رویی کیک با کف قالب مماس شود.
  6. شربت خنک شده را با قاشق کم کم روی کیک ریخته و سعی کنید همه‌ی قسمت‌های کیک را به شربت آغشته کنید، سپس روی قالب را سلفون کشیده و حداقل ۲ ساعت صبر کنید تا شربت کاملا به خورد کیک رود.
  7. در فاصله آماده شدن کیک شربتی (حداقل پس از ۲ ساعت از آغشته کردن کیک با شربت) مشغول درست کردن حلوا شوید.

مواد لازم برای تهیه حلوا
آرد 2 پیمانه
مخلوط روغن جامد و مایع 1 پیمانه
شیر 3/4 پیمانه
شکر 3/4 پیمانه
زعفران ساییده 1/4 قاشق چایخوری
پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
پودر هل 1/4 قاشق چایخوری
پودر نارگیل (اختیاری) 2-3 قاشق غذاخوری

 
حلوا

دستور تهیه

  1. آرد را در قابلمه با تابه‌ای که بهتر است از جنس نچسب باشد ریخته و روی حرارت متوسط رو به پایین قرار دهید.
  2. با یک قاشق چوبی شروع به هم زدن آرد کنید تا کاملا بو داده شده و رنگ آن تغییر کند. سپس آرد را به خوبی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  3. پس از اینکه آرد رنگ گرفت، روغن مایع و جامد را به آن اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا آرد و روغن روی حرارت ملایم ریزجوش بزند، سپس حرارت را خاموش کنید.
  4. شیر، شکر، پودر دارچین، پودر هل و زعفران را در قابلمه‌ی کوچکی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  5. همین که شربت به جوش آمد حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید از داغی بیفتد، به عبارت دیگر نه زیاد داغ باشد و نه سرد.
  6. شربت را به مخلوط آرد و روغن اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و حلوا از دیواره‌ی قابلمه یا تابه جدا شده و در یک سمت جمع شود.
  7. سلفون را از روی قالب کیک برداشته و حلوا را به صورت داغ روی آن بریزید. سپس با یک پالت یا پشت قاشق، حلوا را روی کیک صاف کنید.
  8. دوباره روی قالب سلفون کشیده و آن را حدود ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شده و به راحتی برش بخورد.
  9. پس از این مدت، کیک حلوا را از یخچال خارج کرده و با یک چاقوی تیز برش بزنید یا با استفاده از کاتر‌های کوچک به شکل دلخواه قالب بزنید.
  10. کیک حلوای برش خورده را در ظرف سرو قرار داده و روی آن را با پودر نارگیل، خلال پسته یا بادام تزیین کنید.
  11. برای تزیین روی کیک می‌توانید مقداری از حلوا را نگه داشته، سپس با قالب فشاری به شکل دلخواه درآورده و روی تکه‌های کیک حلوا قرار دهید.

کیک حلوا

چند نکته مهم

  • برای بهتر شدن عطر حلوا به جای روغن جامد می‌توانید از کره استفاده کنید.
  • حلوا را پس از آماده شدن بلافاصله تا داغ است روی کیک ریخته و پهن کنید؛ بنابراین زمان بندی را به گونه‌ای در نظر بگیرید که هنگام آماده شدن حلوا، کیک شربتی آماده شده باشد.
  • برای اینکه حلوا طعم بهتری پیدا کند، می‌توانید آرد و روغن را از همان ابتدا مخلوط کرده، آرد را در روغن تفت دهید تا به رنگ دلخواه برسد و برای هم زدن راحت‌تر آرد و روغن می‌توانید مقدار روغن را بیشتر در نظر بگیرید. این روش هرچند زمان بیشتری می‌برد و تقریبا یک ساعت طول می‌کشد، ولی حلوای با کیفیت تری به دست می‌آید.
  • رنگ حلوا کاملا اختیاری بوده و بنا به ذائقه و سلیقه خود می‌توانید آرد را کمتر یا بیشتر بو دهید تا رنگ آن روشن‌تر یا تیره‌تر شود.
  • با اضافه کردن شربت به آرد بو داده، رنگ آن تیره‌تر می‌شود. بنابراین هنگام بو دادن آرد این موضوع را در نظر بگیرید.


  • آتنا حبیبی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی